ROUTE KEMPHAAN - BRAAMBERGEN

VOORTGANG: REALISATIE GESTART

De route Kemphaan - Braambergen nadert zijn voltooiing. Het Kemphaan deel is inmiddels geopend. Het deel over de voormalig vuilstort Braambergen ligt al aangelegd klaar, maar moet nog opengesteld worden. Het wachten is op toestemming van alle betrokken partijen.01 December 2018

Het enthousiasme onder de vrijwilligers groeit enorm, een super grote opkomst vandaag.

Door de grote ploeg vrijwilligers is veel werk verzet met het basale snoeiwerk. Hierdoor kan van de week weer een andere ploeg vrijwilligers vooruit met het shapen van de trail.

Zo gaat het voorspoedig!


Sponsor van MTBAlmere

01 Februari 2019

Inmiddels word er hard gewerkt om het parkoers op Braambergen gereed te krijgen. Afgelopen maand heeft de firma Reimert Infra de paden grof uitgezet.

De eerste honderden meters zijn al van een laag granulaat voorzien maar er is nog een paar kilometer te gaan tot de voorlopig geplande openingsdatum van 21 maart aanstaande.

Veel hoogte verschil kan hier straks overbrugt worden als onderdeel van de route. Nu is al goed zichtbaar dat het straks pittig klimmen en uitdagend dalen gaat worden.

Voor het zover is moet er nog flink wat granulaat aangebracht worden.

Kom helpen, elke zaterdag van 0900-1230. Verzamelpunt bij de ingang van Braambergen. Meer info? Stuur een mailtje naar Trailcrew@mtbmore.nl26 November 2018

De vaste shovel-machinist is hier druk in de weer om de trail flowy te shapen. Hij is een van de zandtovenaars van Reimert Bouw- Infrastructuur Almere die dagelijks aan de route werkt.

De contouren door het bos worden al mooi zichtbaar. De halfverharding moet alleen nog goed uitharden, dus graag nog niet er op gaan rijden!

17 November 2018

De eerste kilometer ligt er inmiddels in en de route slingert al lekker door de bossen. Dit weekend waren er gelukkig ook weer veel (14) enthousiaste vrijwilligers bezig de volgende kilometer schoon te maken zodat gedurende de week de aannemer weer verder kan. We zitten nog goed op schema.


Deze week zijn de eerste meters gemaakt bij de aanleg van de MTB route Braambergen. Er ligt inmiddels al bijna een kilometer van de nieuwe trail gereed in het bos rond de Kemphaan.

We verzoeken iedereen vriendelijk om niet te gaan rijden op de pas aangelegde granulaatlaag! De granulaatlaag is nog zacht en moet nog even uitharden. Nu erop rijden bezorgt alleen maar meer werk.

Als mountainbiken jouw sport is en je wilt de mogelijkheid hebben om straks een unieke MTB-trail in je achtertuin te hebben, dan is dit je kans om er iets aan bij te dragen!

Iedere zaterdag vanaf 09:00 tot 12:30 kan je komen helpen bouwen aan de route. Aanmelden kan via trailcrew@mtbmore.nl
Eventueel van Maandag tot Vrijdag beschikbaar? Je bent ook dan van harte welkom om te helpen!


Informatie nieuwe MTB-Route BRAAMBERGEN/KEMPHAAN

De Stichting MTB&More is kortgeleden begonnen met de aanleg van de nieuwe MTB-route Braambergen/Kemphaan. Op dit moment zijn de eerste voorbereidingen en planningswerkzaamheden afgerond en is de definitieve route vastgesteld in overleg met de betrokken partijen (routebouwer Tracks & Trails, de Gemeente Almere, Staatsbosbeheer, NV Afvalzorg en Reimert Almere).

Het is nu tijd om daadwerkelijk aan de aanleg te beginnen en dat zoveel mogelijk vrijwilligers onder leiding van de professionele routebouwer Patrick Jansen aan de slag gaan om de route vorm te geven. Tijdens de aanlegfases zullen onder andere snoeiwerkzaamheden en het aanbrengen van verhardingen door vrijwilligers moeten worden gedaan. Op dinsdagavond 23 oktober om 19:30 zal de Stichting MTB&More een voorlichtingsbijeenkomst organiseren waarin het complete project wordt uitgelegd en zal worden aangegeven wat er nog moet gebeuren. MTB-liefhebbers en mensen die graag in de natuur hun handen uit de mouwen steken zijn van harte welkom. Op die avond kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden om hand- en spandiensten te verrichten. Hoe meer vrijwilligers zich aanmelden, hoe sneller en beter de route kan worden aangelegd. De voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden in het clubgebouw van de FRTCA/ASV op het FBK-sportpark, competitieweg 5.

Voor meer informatie over dit project van Stichting MTB&More, kunt u contact opnemen met voorzitter Klaas Huttenga (info@mtbmore.nl of 06-10557844) of kijk op de website van de Stichting www.mtbmore.nl en de social media-kanalen voor de laatste info over de route bouw: facebook.com/stichtingmtb&more, facebook.com/mtbalmere.

Vrijwilligers die willen helpen bij de aanleg, kunnen een berichtje sturen naar trailcrew@mtbmore.nl