ROUTE ALMERE-HAVEN - KROMSLOOTPARK / BEGINBOS

a442b538d1b34d8ab6d284927b591191jpg De mountainbike route van Almere Haven slingert zich door een uniek stukje natuurgebied in Almere, het Kromslootpark, is een stukje natuurgebied vol met kreken, moerasgebied, graspaden en bos. Het ligt in het begin van de polder net over de Hollandse brug en ligt ingesloten tussen het Gooimeer, snelweg A6 en Almere Haven.


Algemene Informatie

De mountainbike route is ca. 8 km lang en slingert zich door het Kromslootpark en het beginbos. Stukjes single tracks met smalle bochten en enkele obstakels worden afgewisseld met vergezichten vanaf de grasdijk over het natuurgebied Kromslootpark. 

De route begint parallel aan de Havendreef en slingert zich kort door het Beginbos richting Gooimeer. Vanuit het bos gaat de route over een graspad richting Kromslootpark, daar slingert de route door een bos om uiteindelijk via een dijk langs het natuurgebied te rijden richting A6. Van hieruit rij je terug over een betonpad richting de aangelegde heuvel. De route gaat hier een paar keer over de heuvel met klimmetjes en een afdaling richting Beginbos. De route slingert zich verder door het Beginbos met de nodige obstakels en een bruggetje over een sloot.

Ook voor deze route geldt dat het 's winters en bij nat weer erg modderig en glad kan zijn op de route omdat de ondergrond voornamelijk uit klei bestaat.

De route is eenvoudig opgezet waardoor ook de beginnende MTB-er hier goed zijn rondje kan maken.


 
 
mtbroutesnljpg De GPX van de route is te downloaden via de site MTBroutes.nl.

Let op!

Dit jaar start Staatsbosbeheer met een grote renovatie van het natuurgebied Kromslootpark. Dit gaat ook gevolgen hebben voor de MTB route in Almere-Haven. Lees hier!

We beperken hierdoor het onderhoud aan deze route tot het minimale. Het alternatief is de MTB route in Almere-Buiten Kotterbos of Kemphaan in Almere-stad.Logo Ruimte voor elkaar verkleindpng