ROUTE ALMERE-BUITEN - KOTTERBOS

a442b538d1b34d8ab6d284927b591191jpg De Mountainbikeroute van Almere buiten ligt in het Kotterbos. Het Kotterbos ligt naast de Oostvaardersplassen en is een van de vele door Staatsbosbeheer gecreëerde bossen bij de aanleg van de polder. De Oostvaardersplassen is een internationaal bekend natuurgebied.


Algemene Informatie

De 13,5 kilometer lange mountainbikeroute loopt links en rechts van de Lage vaart en strekt zich uit tot aan de rand van het natuurgebied Oostvaardersplassen. Het gedeelte richting de Oostvaardersplassen is een afwisselend gebied met brede paden afgewisseld met smalle paden door moerasgebieden en loofbossen.

De route bevat een aantal kunstmatige heuvels. In het vaartplasgebied en langs de trekweg vind je donkere bospaadjes met singletracks. De singletracks omvatten verrassende elementen: een houten bruggetje, obstakels van stammen, laaghangende takken en boven de bodem uitgroeiende boomwortels. Een zeer technisch gedeelte.

Als het regent en in de wintermaanden kan de route zeer glad zijn. Door de harde klei ondergrond kan het water namelijk moeilijk weg.


 
mtbroutesnljpg De GPX van de route is te downloaden via de site MTBroutes.nl

Actueel

Geen bijzonderheden.Logo Ruimte voor elkaar verkleindpng