ONDERHOUD AAN DE ROUTES IN ALMERE

De MTB routes van Almere vragen enorm veel onderhoud.

Onderhoud aan de tracks, het aanleggen van obstakels, het verbeteren van de grondlaag en de routes vrijhouden van onkruid in de zomer maanden. Het zijn terugkerende werkzaamheden waar vrijwilligers zich gedurende het jaar mee bezighouden.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, je pakt je fiets en rijd je rondje over de tracks van Almere. Af en toe klaag je wat op socialmedia of op forums dat het beter moet. Besef dan wel dat al het onderhoud aan de routes gedaan word door vrijwilligers.

Daarom organiseren we door het jaar verschillende klusdagen of vragen we via socialmedia om je hulp.

Via gemeente krijgen we een kleine bijdrage in de kosten voor onderhoud, helaas niet toereikend genoeg om de routes ook op verschillende plekken structureel te verbeteren. Door giften van o.a. NLDoet proberen we stukje bij beetje de slechtste plekken te verbeteren.

Donaties of sponsoring op deze site kunnen bijdrage aan verbetering. Maar ook als u de beschikking heeft over klein grondverzet materieel dat een bijdrage kan leveren meld u dan aan.


Wilt u een donatie of sponsoring doen, neemt u dan contact op met stichting MTB&More of stort u bijdrage op Reknr. NL42RABO0322820731 t.n.v. Stichting MTB&More o.v.v. Donatie voor onderhoud MTB routes Almere


Onderhoud Kotterbos

Op zaterdag 30 Juni om 8 uur stonden 6 vrijwilligers paraat om de route Kotterbos 'vakantieklaar' te maken. De trails vanaf de Trekweg zijn nu allemaal strak gemaaid. De rest van de route is door Staatsbosbeheer Flevoland tiptop in orde gemaakt.

We zijn vooral blij met de topvrijwilligers die geweldig werk hebben geleverd en kilometerslang met de bosmaaiers hebben lopen zwaaien.NLDoet Klusdag 2017

NLDoet Klusdag 2016


2017 in cijfers:


2016 in cijfers:

8 bomen van de routes verwijderd. 16x route palen (her)geplaatst. 18x route bordjes. 18 volle maaidagen. 15kb leemzand.

5kb houtsnippers. Met dank aan de sponsoren en vrijwilligers die dit hebben mogelijk gemaakt.

2016 KOTTERBOS

Jaarlijks de nodige bomen van de paden verwijderd, bruggen hersteld en kilometers aan onkruid gemaaid. verder nog een proefstuk met een grondfrees bewerkt om verbetering in de onderlaag te krijgen.

2016 KROMSLOOTPARK / BEGINBOS

Na boswerkzaamheden in het Beginbos heeft de route enorm veel schade opgelopen. Paden moesten hersteld worden en route palen geplaatst die verdwenen waren. Ligt nog de nodige herstel werkzaamheden te wachten. Verder het maaien van de enorme bereklauwen die hier weelderig groeien.


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.