Het Laatste nieuws

Actuele informatie over de routes, events of onderhoudsdagen het laatste nieuws over mountainbiken in Almere vind je hier.


Aanleg mountainbikeparkoers Braambergen/Kemphaan in volle gang! lees hier meer.

De aanleg van de nieuwe MTB-route in Almere is begonnen. Vanaf November tot Maart 2019 zal er iedere dag gewerkt worden aan het realiseren van de Track.

Iedere zaterdagochtend wordt er vanaf 09:00 tot 12:30 door vrijwilligers hard aan de route gewerkt om een doorgang voor groot materieel te snoeien. Gedurende de week neemt aannemer Reimert, samen met beschikbare vrijwilligers, de aanleg van de route voor zijn rekening. Door op de paden een granulaat laag aan te brengen, hoopt de Stichting MTB&More het mogelijk te maken dat de route ook gedurende de natte dagen te berijden valt.

Omdat de granulaatlaag moet uitharden, wordt er dringend verzocht nog niet op de paden te gaan rijden. Dit zou alleen maar extra werk opleveren.!!

Naast inzet van een professionele mtb-routebouwer, is ook de helpende hand van vrijwilligers nodig. Mountainbikers uit Almere en omgeving worden uitgenodigd om mee te werken, maar ook mensen die graag hun handen uit de mouwen steken in de natuur, zijn van harte welkom. Bij voldoende inzet van vrijwilligers en bij gunstige weersomstandigheden, is de verwachting dat de route begin 2019 gereed is.

Voor meer informatie over dit project en over de stichting MTB&More, kunt u contact opnemen met voorzitter Klaas Huttenga (info@mtbmore.nl of 06-10557844 ) of kijk op de website van de stichting www.mtbmore.nl en de social media-kanalen: Facebook.com/stichtingmtb&more, Facebook.com/MTBAlmere en Facebook.com/ MTBskills Park Almere. Vrijwilligers die willen helpen bij de aanleg, kunnen een berichtje sturen naar trailcrew@mtbmore.nlAltijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de routes in Almere? Volg ons ook via Twitter, Instagram of Like ons op Facebook.


Aanpassing van de route door Kotterbos.


In overleg met Staatsbosbeheer is gekozen om de route op een aantal punten te wijzigen.

I.v.m. de Iepenziekte is een bosperceel niet meer toegankelijk omdat de bomen daar op omvallen staan. Route is omgelegd.

Op uitkijkheuvel langs het spoor loopt de route nu ook omhoog zodat je nu als mountainbiker ook van het uitzicht over de Oostvaardersplassen kan genieten. Hierdoor is ook een kleine lus verlegd om toegang voor wandelaars richting heuvel niet te verstoren.  I.p.v. het betonpad langs de heuvel gaat de route nu linksaf het talud op gaat richting hangbrug.

Alle route palen zijn aangepast.