Het Laatste nieuws

Actuele informatie over de routes, events of onderhoudsdagen het laatste nieuws over mountainbiken in Almere vind je hier.


Aanleg mountainbikeparkoers Braambergen/Kemphaan in volle gang! lees hier meer.

De aanleg van de nieuwe MTB-route in Almere is begonnen. Vanaf November tot Maart 2019 is er iedere dag gewerkt aan het realiseren van de Track.

Iedere zaterdagochtend werd er vanaf 09:00 tot 12:30 door vrijwilligers hard aan de route gewerkt om een doorgang voor groot materieel te snoeien. Gedurende de week nam aannemer Reimert, samen met beschikbare vrijwilligers, de aanleg van de route voor zijn rekening. Door op de paden een granulaat laag aan te brengen, hoopt de Stichting MTB&More het mogelijk te maken dat de route ook gedurende de natte dagen te berijden valt.

Naast inzet van een professionele mtb-routebouwer, is ook de helpende hand van vrijwilligers nodig. Mountainbikers uit Almere en omgeving worden uitgenodigd om mee te werken, maar ook mensen die graag hun handen uit de mouwen steken in de natuur, zijn van harte welkom. Momenteel is het eerste deel door de bossen van de Kemphaan gereed. Het tweede deel over de voormalig vuilstort Braambergen, laat door vergunningen nog even op zich wachten.

Voor meer informatie over dit project en over de stichting MTB&More, kunt u contact opnemen met voorzitter Klaas Huttenga (info@mtbmore.nl of 06-10557844 ) of kijk op de website van de stichting www.mtbmore.nl en de social media-kanalen: Facebook.com/stichtingmtb&more, Facebook.com/MTBAlmere en Facebook.com/ MTBskills Park Almere. Vrijwilligers die willen helpen bij de aanleg, kunnen een berichtje sturen naar trailcrew@mtbmore.nlAltijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de routes in Almere? Volg ons ook via Twitter, Instagram of Like ons op Facebook.


Herinrichting gebied Kromslootpark.

Let op: de MTB-route Kromslootpark - Beginbos in Almere-Haven is met ingang van deze week tijdelijk niet meer toegankelijk!

Staatsbosbeheer begint eind van deze maand met de herinrichting van het gebied Kromslootpark. De MTB-route door dit gebied zal deels komen te vervallen, maar het gedeelte Beginbos en een (te vernieuwen) deel over de voormalige vuilstort zullen wel onderdeel blijven van het MTB-routenetwerk in Almere!

Omdat het gebied totaal opnieuw wordt ingericht met zwaar materieel, heeft het weinig zin om de route de komende tijd te onderhouden. De routepalen in het gedeelte Kromsloot zullen worden opgeruimd. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, gaan we de route opnieuw vormgeven, uitpijlen en onderhouden.